perjantai 10. lokakuuta 2014

Hyvä motivaatiolause: Miksi en tekisi parastani?

Olin keskiviikkona aika loppu illalla, ja päivän ohjelmassa odotti vielä bodypump. Se oli ainoa pump, johon tällä viikolla pääsisin. Niinpä päätin, että menen sinne mutta teen tarvittaessa pienemmillä painoilla.

Kun pääsin paikalle ja musiikki alkoi soida, niin ajattelin kuitenkin, että nyt kun kerran olen täällä, niin miksi en hoitaisi hommaa kunnolla. Mulle käykin usein juuri noin, että jos ajattelen väsähtäneen olon takia tekeväni vain pikkulenkin tai vähän pienemmillä painoilla, niin vedänkin treenit ihan kunnolla. Treenin alkaessa nimittäin huomaan ajattelevani, että mitä hyötyä oli tulla salille tai tunnille ylipäätään, jos teen puolivillaisesti. Yhtä hyvin olisin voinut siinä tapauksessa jäädä makaamaan sohvalle. Kun nyt kerran olen tänne itseni raahannut, niin tehdään nyt täysillä ja otetaan kaikki hyöty irti. Mietin myös sitä, että treenin jälkeen olen iloinen, että tein parhaani ja todennäköisesti pääsin näin lähemmäksi tavoittettani. Ei tarvitse harmitella, että hitsi kun tuli löysäiltyä ja hukkaan meni koko homma.

Nimittäin on yksiselitteisesti niin, että jos haluaa kehittyä, niin mitkään pikkunäpertelyt ei auta. Jos haluaa tuloksia, pitää mennä oman mukavuusalueen ulkopuolelle ja treenin pitää todella tuntua jossakin. Asenne ratkaisee tässä. Pitää tehdä päätös ja toimia sen mukaan. On minullakin tietysti epäonnistuneita treenejä. On päiviä, jolloin ei vain jaksa tai ei vain yksinkertaisesti saa tehoja irti, mutta lähtökohtaisesti pitäisi ainakin yrittää. Tarkennettakoon myös, että toki juoksussa on tarkoituksella usein kevyitä peruslenkkejä.Ajattelin, että ehkä tämä pieni huomio auttaa niitä, jotka eivät uskalla kokeilla rajojaan tai jaksa ottaa itsestään riittävästi irti treeneissä. Ainakin niitä, jotka oikeasti haluavat kehittyä. Auttaisiko, jos ajattelisit, että onko mitään syytä, miksi et tekisi nyt parastasi? Miksi ei, kun olet nyt sohvalta noussut ja mennyt salille? Miksi lähdit treenaamaan kehittymään vai löysäilemään?

Tällä en tarkoita mitään määrällistä harjoittelua, että kieli vyön alla nostelisi painoja yötä päivää. Tarkoitan sitä, että sen tietyn treenin ajan tekisi parhaansa. Esimerkiksi sen yhden ryhmäliikuntatunnin, yhden tunnin kestävän salitreenin tai mäkitreenin ajan. Se varmasti palkitaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti