sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Syksyn uusia juttuja

Syksy on muutosten aikaa, ja minäkin olen vähän fiksannut treeni- ja ruokajuttuja.

Ajattelin nyt syksyllä vähentää treenejä yhdellä viikkoa kohden. Käytännössä koko vuosi on aikalailla mennyt niin, että on tullut tehtyä keskimäärin 6 treeniä / viikko. Nyt on sellainen olo, että tarvitsen aikaa muuhunkin. Esimerkiksi viime keväänä ostettujen Ikean lipastojen kokoamiseen, ne on nimittäin vielä paketeissa. :D Vakavasti puhuen olisi kiva esimerkiksi lueskella ranskaa kotona, nähdä enemmän kavereita, leipoa jne.


Kuvia ei nyt oikein ole, kun en enää laiskuuttani saa salillakaan otettua, mutta mennään vanhoilla kesän selfiellä.

Treeneissä keskityn tuttuun tapaan juoksuun, bodypumppiin ja saliin. Mutta salilla teen tällä haavaa vain vatsaa, pakaroita ja jalkoja. Paljastan nyt hirvittävän salaisuuden: olen treenannut salilla erikseen yläkroppaa (käsiä, olkapäitä, rintaa, selkää) viimeksi kesäkuun lopussa. Bodypumpeissa tietysti tulee nämäkin treenattua, mutta lihaskestävyyden eikä niinkään lihasvoiman kannalta.

Ajattelin jo kesällä, että keskityn hetken siihen, mihin en ole täysin tyytyväinen eli jalkoihin ja pakaroihin siitä huolimatta, että hauis on mun toinen lempilihas. Onneksi olen huomannut, että olen saanut ylläpidettyä bodypumpin avulla voimaa käsissä, rinnassa ja olkapäissä. Pystyn tekemään vähintään samoilla painoilla. Tietenkään voima ei näin kasva ja lihakset lähinnä kiinteytyy, mutta mennään nyt näillä.

Yleisesti ottaen kannatan koko kropan tasaista treeniä jo pelkästään kehon toiminnallisuuden takia, mutta miksei voisi välillä myös keskittyä ongelmakohtiin ja hilata ne ikään kuin samalle tasolle muun kanssa. Omalla kohdallani tämä "ongelma" on kyllä täysin pinnallinen. Jaloissa ja pakaroissa on kyllä voimaa yhtä lailla ellei enemmänkin kuin yläkropassa, mutta ne kaipaavat kiinteytystä.

Todistusaineistoa, että ainakin elokuun lopulla oli vielä vähän hauista jäljellä.

Aloitin Kroatian-matkan jälkeen myös sokerilakon, ja tarkoitus olisi tällä tietoa jatkaa sitä marraskuun loppuun. Se koskee karkkeja, leivonnaisia, jäätelöä yms. Ei siis hedelmiä. Monet kauhistelevat tällaista ehdottomuutta, mutta haluaisin muistuttaa, että nämä ovat hyvin yksilöllisiä juttuja. Itselleni vaan kertakaikkiaan sopii paremmin totaalikieltäytyminen kuin rentous tässä asiassa, kun olen niin helposti koukuttuvaa tyyppiä ja karkit saa aikaan vain pöhöttyneen olon. Sokerilakkoa on takana nyt 1,5 viikkoa ja se on mennyt suht ongelmitta, vaikka kyllähän esimerkiksi töissä tyrkyllä olevat karkit ja suklaat kiinnostaa, en voi kieltää. Kokemuksesta kuitenkin tiedän, että pari kolme viikkoa on vaikeimpia ja sen jälkeen en edes enää muista, mitä lisätty sokeri on.

Onko teillä arvon lukijat nyt syksyllä muutoksia treeneissä tai ruokavaliossa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti