sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Treenipäiväkirja & Malminkartanon polttavat portaat

Heippa!

Tämä viikko on ollut melkoista haipakkaa. Siihen mahtui viisi työpäivää ja sen lisäksi koko päivän kestänyt työhön liittyvä vierailu Tallinnassa ja tietty paljon uuden tiedon sisäistämistä työkierrossa. Treenirintamalla normaalit viisi treeniä ja hyötyliikuntana työmatkapyöräilyt. Olis muuten tässä uudessa tehtävässä hyvä olla askelmittari, niin näkisi, paljonko tulee käveltyä – jo heti ekalla viikolla tajusin, että ei ikinä korkkareita jalkaan, EI IKINÄ, sen verran paljon tulee oltua jalkojen päällä. Vapaa-ajan sosiaaliset menot on jäänyt tällä viikolla aika vähiin, mutta joskus näin.

Tämän viikon treenipäiväkirja näyttää aika vaihtelevalta:

MA: Lepopäivä

TI: Juoksuryhmän yhteislenkki 10 km

KE: Bodypump 60 min.

TO: Lepopäivä

PE: Salitreeni (jalka, pakara, vatsa) 1 h

LA: Porrastreeni lämmittelyineen 1,5 h

SU: Bodympump 60 min.


Erityisesti oon nyt innostunut tuosta porrastreenistä Malminkartanon täyttömäessä. Huipulle nousee portaat, joissa on yli 400 askelmaa. Lauantaina taas suunnattiin sinne tiimillä Anne & Satu, ja kyllä kannatti. Vaatii vähän säätöä näin marraskuussa, kun pitää mennä junalla ja pakata kimpsut ja kampsut reppuun mukaan, ettei palellu matkoilla, mutta vaivan arvoista.
Varmasti on vaikka kuinka paljon erilaisia tapoja tehdä porrastreeniä ja täytyy oikeastaan vähän tutkia asiaa, mutta me ollaan tehty nyt niin, että vuorotellen juostaan yhdellä kertaa kaikki portaat ylös tai nopealla temmolla tikittämällä yksi kolmasosa kerrallaan. Omalla kohdalla tuntuu siltä, että ensimmäinen tapa parantaa hapenottokykyä ja toinen tapa taas polttelee kivasti reisissä ja pakaroissa. Porrastreeni on tosi tehokasta ja ennen kaikkea kivaa vaihtelua treeniin, ettei pääse tylsistymään ja ettei kehitys pysähdy. Aion kyllä ottaa tuon osaksi harjoittelua, ihan tarpeeksi monta vuotta tässä on juostu paljon samoja matkoja tasavauhdilla. :)

Loppuun pieni jee-hetki, kun yritin napsia blogikuvia salilla perjantai-iltana ja peilistä näkyi jonkinlaiset selkälihakset. Mukavaa alkavaa viikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti