keskiviikko 19. helmikuuta 2014

Jutta ja superdieetit

Olen aina tykännyt muodonmuutosohjelmista, ja Jutta ja puolen vuoden superdieetit on yksi mun tämän hetken suosikeistani.

Ohjelman tarinat ovat minusta olleet poikkeuksetta onnistuneita. Osallistujat ovat vaikuttaneet tyytyväisiltä muutoksiinsa ja vakuuttaneet jatkavansa uutta elämäntapaa. Toivottavasti elämäntapamuutos jää kaikilla pysyväksi. Siitä ohjelmassa mielestäni on nimenomaan kyse, ja painonpudotus toimii tälle alkusysäyksenä. Tärkeintä on, miten jatkaa siitä eteenpäin.

On mielenkiintoista seurata kovien ammattilaisten vetämiä treenejä, ja Jutta "äitihahmona" on mielestäni ihan pro: empaattinen, mutta riittävän tiukka. Tällä kaudella hyvä parannus on se, että mukana on myös vain jonkin verran ylipainoisia tai huonossa kunnossa olevia. Näin näkee, millaista kehitystä suht normaalikokoisessa voi tapahtua.

Jostain pitää kuitenkin antaa miinusta. Valmennusporukka on ammattitaitoista, ja kommentoin ilman alan koulutusta, mutta saadaanko siitä todella jotain merkittävää hyötyä, että ihmiset kiskotaan kukonlaulun aikaan lyhyiden yöunien jälkeen aamuaerobiselle? Itselläni ainakin lyhyen yöunet vaikuttavat negatiivisesti treenaamiseen ja syömiseen. Ei jaksa paahtaa täysillä ja energian saamiseksi tulee syötyä huonommin kuin virkeänä. Riittävä uni ja lepo ovat erittäin tärkeitä painonpudotuksessa.

Ärsyynnyn myös siitä, jos joku ei noudata ohjeita täsmällisesti, esimerkiksi syö salaa tai laistaa treeneistä. Ihmisen mieli on toki omituinen, eikä kaikki ole järkisyillä selitettävissä, mutta silti. Harva saa noin hyvää tilaisuutta muuttaa elämäänsä, ja tuntuu käsittämättömältä, ettei omaksi hyväksi tehtyjä ohjeita noudateta.

Loppuun täytyy tehdä vielä nolo tunnustus. En ole mikään tv-ohjelmien tai elokuvien ääressä itkijä, mutta silloin, kun on loppupunnitus ja kuntoprojektin kohde itsekin herkistyy, niin saatan liikuttua. Itsekin olen pudottanut reilusti yli kymmenen kiloa, joten jollain tavalla voin jopa samaistua (tästä on muuten ollut tarkoitus joskus kirjoittaa). Monestihan osallistujilla on myös itsetunto-ongelmia, eivätkä he ymmärrä tai näe omaa arvoaan. On hienoa, kun heidän käsityksensä itsestään muuttuu edes vähän.

Ohjelmaan osallistuvat ovat kyllä tosi rohkeita. Kuinka monesta olisi menemään koko kansan arvioitavaksi? 

2 kommenttia:

 1. Hei Anne! Minäkin rakastan painonpudotusohjelmia, vaikka en sitä aina kehtaa myöntää. Muutenkin lukaisin blogistasi joitakin juttuja, itselläni on tosi samanlaisia ajatuksia treenaamisesta. Tosin salilla en tällä hetkellä käy. Mutta siis kiva lukea juttujasi. Tsemppiä ja kepeää kevättä! Terkuin Eve

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, Eve!

   Painonpudotusohjelmia on niin erilaisia, toisissa tuntuu olevan tärkeintä pelkkä viihdearvo ja ulkonäkö, mutta Jutassa ja superdieeteissä mietitään oikeasti hyvinvointia.

   Mukavaa kevättä sullekin!

   Poista