sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Matkoja ja muita kuulumisia

Heippahei!

Pientä päivitystä luvassa. Kevät on ollut kerrassaan outo. Kunto junnaa paikallaan ja kilojakin kertynyt jokunen ylimääräinen. Ajattelin, että pitäisiköhän käydä terveystarkastuksessa tsekkaamassa, että onko kaikki arvot kohdillaan. Niin kummallista tämä jatkuva alavireisyys, outo väsymys ja tosiaan kehittymättömyys treenirintamalla. Vaikka olen tavalliseen tapaan syönyt terveellisesti lomamatkoja lukuun ottamatta ja treenannut normaalisti, niin alavireisyys vaan jatkuu. Ei tunnu normaalilta. Viimeksi kun olin terveystarkastuksessa puolitoista vuotta sitten, olin tosi energinen ja kaikki verikokeen tulokset olivat kaikin puolin erinomaiset, joten ihan mielenkiinnostakin olisi mukava tietää, että mikä tilanne on nyt. Tuntuu myös olevan jatkuvaa pikkuflunssaa, tosin sehän voi olla allergiaa.

Olen tässä tosiaan ehtinyt tehdä pari reissua kevään mittaan. Ensin oli laskettelumatka belgialaisten ystävieni kanssa Ranskan Alpeille Val Thorensiin. Se oli tietty aktiiviloma. Laskettelimme kahdeksan tuntia päivässä viikon ajan ja sen tunsi kyllä hyvällä tavalla kropassaan. Oli kyllä upeaa kokea tuollainen aktiiviloma ja olla raikkaassa vuoristoilmassa. Tekee hyvää mielelle ja keholle. Ravinto ei ollut parhaasta päästä, mutta tuolla liikuntamäärällä keho kyllä kaipaakin kunnolla hiilareita ja pienet ylimääräiset huonot rasvat ei haittaa. Toki kun kerran Ranskassa oltiin, niin pitihän sitä käydä myös syömässä ehdoton suosikkijälkiruokani crème brûlée. Viimeisenä aamuna muiden huomaamatta hiivin myös salaa viereiseen leipomoon ja ostin toisen suosikkiherkkuni pain au chocolat'n ja omenapiirakan vielä päälle, hehehe.


Välissä ehdin olla reilun viikon kotona kunnes koitti lähtö kaupunkilomalle Roomaan. Siellä oli jo ihan kesä ja iloisen matkakumppanini kanssa huolet unohtuivat. Kävimme myös Frascati-nimisessä paikassa viinitilavierailulla. Roomassa muuten kävelimme tosi paljon, joten ei sekään mikään löhöilyloma siinä mielessä ollut. Mutta italialainen ruoka ei ole kevyimmästä päästä... ainakaan allekirjoittaneelle maistuva pasta ja pizza. :) Tiramisua ja gelatoa täytyi tietty nauttia myös. Mutta kun ollaan Italiassa ja hyvä ruoka on suurimpia nautintoja elämässä, niin silloin ei kursailla.

Ihmettelen kuitenkin näitä ylimääräisiä kertyneitä kiloja. Noilla matkoilla ei ole asian kanssa juurikaan tekemistä, koska ne ehtivät tulla jo aiemmin. Ei se nyt mikään iso juttu ole ja elämässä on suurempiakin murheita, mutta olen oppinut tässä vuosien varrella tuntemaan kehoni ja tietämään, millaisissa mitoissa itselläni on hyvä. Ne muutamat ylimääräiset kilot ovat tietty tulleet itselleni tyypilliseen tapaan keskivartaloon niin, etten käytännössä mahdu mihinkään housuihini enää, joten onhan se aika masentavaa. Yritän karistaa kilot tässä kesän aikana, mutta en ota asiasta stressiä.

Katselin tuossa muuten myös kesäksi juoksutapahtumia. Kesälomani aikaan olisi lapsuudenkodin lähialueella Pietarsaaressa ja Haapajärvellä maratontapahtumat, joista jommassakummassa voisi puolikkaan käydä juoksemassa. Ilmoittauduin myös viime vuoden tapaan puolikkaalle Vuosaarijuoksuun, tosin se on vasta syyskuussa. Polttelisi myös juosta joitakin kympin kisoja, jos sattuu aikatauluihin sopimaan.

Jaahas, tästä tuli nyt tällainen vähän sieltä ja täältä -kirjoitus. Yritän keksiä ensi kerraksi jonkin asiapostauksen, että tulisi muutakin kuin näitä päiväkirjamaisia merkintöjä.

Mukavaa alkavaa viikkoa!

2 kommenttia:

  1. Kannattaa varmaan käydä ainakin kilpirauhasarvot tarkistuttamassa, ettei vain olisi kilpirauhasen vajaatoimintaa sulla. :O Kuulostaa aika tyyppioireilta (väsymys, painonnousu, alavireisyys...)

    VastaaPoista
  2. Kilpirauhasarvot on mitattu vuosi sitten ja tänä kesänä, ei ollut syy niissä. Mitään fysiologista syytä muutenkaan tähän ei löytynyt lääkärillä, mutta onneksi nyt on jo parempi olo!

    VastaaPoista