keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Matkaraportti Kroatiasta

Huomenta!

Heräsin iloisesti neljän tunnin katkonaisten unien jälkeen viideltä, joten mitäpä sitä muutakaan tekisi kuin kirjoittaisi matkaraportin Kroatiasta aamun ensimmäiseksi puhteeksi ennen töitä.  Matkaraportti tietysti on nyt juoksu- ja ruokanäkökulmasta, kun kerran treeniblogista on kyse.

Palasin tosiaan matkalta viikko sitten. Pääasiassa olin Korculan saarella, mutta yhden päivän myös Mljetin saarella ja vajaa kaksi päivää Dubrovnikissa. Oli onnistunut reissu.

Juokseminen rajoittui aamulenkkeihin, koska en oikein löytänyt mitään reittejä, mitä pitkin voisi siirtyä jalan kylästä toiseen mukavasti ja turvallisesti. Väylät oli lähinnä autoille tarkoitettu enkä kokenut autojen seassa juoksemista kovin miellyttäväksi.

Lenkkimaisemia Korculasta.Yritin kysellä ihmisiltä hyviä reittejä esimerkiksi naapurikylien rannoille, mutta heille tuntui olevan vaikea käsittää, että miksi kukaan ylipäätään haluaisi juosta. No, varmasti niitä reittejä olisi löytänyt, jos olisi nähnyt vaivaa, mutta en toisaalta halunnut käyttää puolta päivästä siihen, että selvitän, missä ja miten juoksen tai että siirryn bussilla ensin johonkin ja juoksen siellä. Halusin kuitenkin tehdä muutakin lomallani.

Lumbardan kylä oli mun lemppari.


Yksi Lumbardan rannoista.


Oli miten oli, ne reitit, jotka löysin aamulenkkeilyyn, oli kyllä tosi kivoja. Kulki pitkin rantoja ja korkeusvaihtelua löytyi. Voin sanoa, että reidet ja pakarat huutaa hoosiannaa, kun juoksee 5 km ylämäkeen, mutta toisaalta onhan se mukava sitten tulla se sama 5 km takas alamäkeä.

Lenkkimaisemia Dubrovnikista:Voin sanoa, että jaloissa tuntui, kun hölkkäsin tuonne...

 Ja onhan Kroatiassa portaitakin kiivettäväksi:Mljetin kansallispuistossa kävin tosiaan päiväreissulla ja kävelin siellä reippaasti sellaiset 15 km. Siellä olisi muuten ollut ihana juosta, mutta ei ollut kamppeita mukana. Kuvia kansallispuistosta:

Ilmat oli mukavat, arviolta 25–30 astetta ja aurinko paistoi, mutta meren läheisyyden takia ei liian kuuma kuitenkaan. Minua ei muutenkaan lenkkeillessä kuumuus haittaa, oikeastaan päinvastoin. Jo aamulla oli tosi lämmin ja mulla olikin aina vesipullovyölaukku mukana.

Ruokailusta vielä. Otin sellaiset majoitukset, joissa oli keittiö, ja tein aamupalan ja iltapalan itse. Rakastan kalaruokia ja puhtaita makuja, joten lounaalla tai illallisella nautin aina erilaisen kala- tai äyriäisruuan. Ja oli erinomaista ja terveellistä! Lisukkeeksi otin grillattuja vihanneksia, pinaattia tai vastaavaa. Inhoan sitä oloa, jos lomalla lähtee syöminen käsistä ja turvottaa, joten kaikki ranskalaiset tai muut vastaavat lisukkeena olivat täysin pannassa. Välipaloina söin maukkaita hedelmiä ja pähkinöitä yms. Löysin myös paikallista fitness-leipää, joka olikin täynnä kaikenlaisia siemeniä ja oli tosi hyvää. Pari pahetta kuitenkin itselleni sallin: jäätelöä söin miten halusin ja ruuan kanssa otin tietty lasillisen viiniä.

Yleensä tulen matkalta takaisin turvonneena pallerona, mutta tällä kertaa en. Enkä koe, että olisin jäänyt mistään herkuista paitsi, päinvastoin. Muistan vieläkin, miltä ne kalat ja simpukat valkosipuliöljyssä maistui, nam.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti