torstai 2. tammikuuta 2014

Millainen kaveri on vaaka?

Heippa!

Joulua ja vuoden vaihtumista on nyt juhlittu ja herkkuja syöty kaksin käsin. Allekirjoittaneellakin meni erityisesti joulu mässäilyn puolelle, mutta mitäpä pienistä ja ähkyä ei kuitenkaan tullut missään vaiheessa. Joulu on herkuttelun ja rentoutumisen aikaa ja mikä parasta, lomallahan on aina eniten aikaa reippailla. Aattoa lukuun ottamatta treenasin läpi joulun ja välipäivien kevyesti ihan vain, jotta olo ei olisi niin turvonnut ja voisin taas syödä hyvillä mielin lisää.

Juhlakauden päätyttyä moni nousee vaa'alle ja kauhistelee lukemia. Ei kannata kuitenkaan panikoitua. Muutamassa päivässä ei ehdi tehdä vielä mitään tuhoa, ja lisäkilotkin ovat usein pääasiassa nesteiden kertymisestä johtuvaa turvotusta. Kannattaa elää muutama päivä normaalia elämää ja mennä vaa'alle uudelleen, niin mielenrauha palaa. :)

En kuitenkaan suosittele vaakaa suureksi ystäväksi, sillä lukemia ei voi tulkita yksioikoisesti ja muutaman päivän sisällä paino saattaa vaihdella parikin kiloa. Paino ei myöskään kerro kunnosta: surkeakuntoinen voi olla kevyt kuin höyhen ja painava loistokunnossa. Ja lihashan myös painaa hieman enemmän kuin läski.

Huomasin käydessäni pitkästä aikaa vaa'alla, että olen menettänyt muutamassa kuukaudessa pari kiloa painoa. Syy lienee siinä, että olen juuri parin kuukauden ajan vähentänyt raskasta salitreeniä ja keskittynyt aerobiseen ja bodypumppiin. Niinpä lihasmassa ei ole ainakaan kasvanut päinvastoin, olen varmaan ehtinyt jo harmikseni hieman menettää sitä.

Lohtajalla treenaamassa joululomalla.

Itse suosittelisin vaatteita tai mittanauhaa mittariksi vaa'an sijaan / lisäksi, jos haluaa kiinteytyä tai pudottaa painoa tai jos haluaa hankkia lihasmassaa. Kunhan osaa suhteuttaa niiden kertomat asiat tavoitteisiin. Jos haluaa laihtua ja kiinteytyä, mutta housut kiristävät vyötäröltä sekä jenkkakahvat pursuavat, on väärällä tiellä. Jos taas tavoittelee lihasmassaa ja treenaa kovaa salilla ja paita alkaa olkapäistä tai housut reisistä kiristää, suunta on luultavasti oikea. :)

En nyt kuitenkaan haluaisi liikaa hölistä painosta ja vaa'asta. Jotenkin tähän vuodenaikaan alkaa tulla korvista ulos kaikki laihduttamispuhe ja erityisesti inhoamani sana kesäkunto. Toki on hyvä, jos halutaan parantaa terveyttä, mutta miksi sen pitää olla niin usein projektiluonteista? Parasta olisi, jos hyvinvoinnista pidettäisiin huolta aina. Silloin ei haittaisi, jos toisinaan repsahtaa eikä tarvisi epätoivoisesti yrittää päästä kuntoon parissa kuukaudessa.

No, ajatus harhautui aiheesta, mutta ei se mitään. Huomenna yritän käydä kaupungilla katsomassa vielä pari paikkaa, jos niitä nastakenkiä löytyisi ja ehkä uusi juoksutakki. Toivottavasti sitten viimein voisin esitellä uusia menopelejä blogissa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti