sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Bodypump 88 – arvio

Tervehdys!

Näin ennen joulua ajattelin vielä julkaista arvion uudesta bodypumpista eli ohjelmasta numero 88.  Käyn bodypumpissa kaksi tai kolme kertaa viikossa, joten se on aika tärkeä osa treeneistäni. Odotan aina mielenkiinnolla, millainen ohjelma tulee.

En ole liiemmin pitänyt parista edellisestä ohjelmasta kokonaisuuksina, vaikka yksittäisissä biiseissä on ollut helmiä. En oikeastaan osaa sanoa, mikä niissä mätti, tietynlainen fiilis jäi vain puuttumaan.

Yleensä ensimmäisellä kerralla uudessa pumpissa tulee sellainen olo, että no enpä tiedä. Mutta myöhemmin kun oppii laittamaan oikeat painot ja ottamaan energian musiikista, ohjelmaan saattaa  tykästyä paljonkin. Tästä uudesta pumpista pidin heti. Olin aivan naatti, mikä on hyvä merkki, koska ekalla kerralla en yleensä saa oikein tuntumaa. Pidän myös musasta, vaikka se onkin melkoista soittolistakamaa – mielestäni sellainen sopii kuitenkin pumpin ideaan ja tunnelmaan.

Miinusta annan siitä, ettei ole normaaleja punnerruksia lainkaan. Punnerrushan on aivan mahtava liike, enkä ymmärrä, miksi sitä ei ole nyt eikä ollut edellisessäkään ohjelmassa.

Takana on nyt neljä kertaa uutta ohjelmaa. Tässä arvio biisi biisiltä. Bodypumpissahan siis treenataan kutakin lihasryhmää aina yhden kappaleen ajan.

Pahoittelen, että tässä postauksessa ei ole kuvia. Syynä on se, etten varasta kuvia netistä vaan käytän ainoastaan omiani, ja bodypumpeissa en luonnollisestikaan kuvaile.

1) Lämmittely  / Tonight ft. Ne-Yo –  Jessica Sanchez


Tästä ei ole erityistä sanottavaa, sillä lämmittelyt tuntuvat aina pumpissa samalta.  Rauhallinen ja kevyt lämmittely.

2) Kyykyt / Killer ft. Dee Freer (Crush Remix) – SKisM

Tästä kyykkybiisistä en oikein pidä. Aika kevyt biisi, en saa oikein tuntumaa jättireisiini.  Pitäisi ladata hirveästi painoa tankoon, mutta 25 kiloa on maksimi, jonka pystyn pitämään niin pitkään yläselän/hartioiden päällä, muuten se painaa ikävästi. Toivoisin, että nämä kyykkybiisit kehittyisivät itsessään rankempaan suuntaan, vaikkapa enemmän joustoja pitkinä sarjoina.

3) Rinta / A Little Party Never Killed Nobody (All We Got) – Fergie

Tämä on hyvä biisi, kunhan oppii säätämään painot kohdalleen. Tehdään sekä tangolla että irtopainoilla. Mukavaa vaihtelua, uusi liike irtopainoilla. Painoa saa ladata tavallista enemmän, ei siis raskaimmista päästä.

4) Selkä / Somebody (Cc.K Remix) – Jens O.


Paljon pystypunnerruksia ja suurta suosikkiani maastavetoa. Rankkuudeltaan keskitasoa.

5) Ojentajat / Can’t Hold Us feat. Ray Dalton – Macklemore & Ryan Lewis


Aiaiai, tää on huippu. Tajuton määrä toistoja, polttaa jo heti alussa. Paljon ojentajia niskan takaa, mutta silti kivasti vaihtelua liikkeissä, on myös punnerruksia steppilaudalla ja kickbackeja.

6) Hauikset / Up in the Air – Thirty Seconds to Mars

Vaikka hauisbiisi olisi minkälainen, aina saa tuntumaan, sillä kyseessä on niin pieni lihas.  Ja tässä ei ole mitään valittamista. Menoon sopiva biisi ja vaihteleva sisältö. Mukavaa, että tehdään sekä normaalia hauiskääntöä että kiertoa ja sekä tangolla että irtopainoilla.

7) Askelkyykyt / Play Hard ft. Ne-Yo, Akon – David Guetta

No niin, nyt on hyvää kamaa. Lataan aina suuret odotukset askelkyykyille, koska alun kyykyt ei tosiaan kohdallani mene oikein perille. Askelkyykyissä voi paikata tilannetta. Ja tässä se mahdollisuus todellakin tarjoutuu.  Kaava on normaali: aluksi jonkin verran kyykkyjä ja sitten askelkyykkyjä, ja ne eivät ihan heti lopu. Pakaroissa ja reisissä polttaa tämän jälkeen. Tykkään ja paljon.

8) Olkapäät / Raving – G! Mix – Brooklyn Bounce & Giorno

Tästä saa halutessaan tosi rankan, lopun pystypunnerrukset ovat hirveitä – hyvällä tavalla. Pidän paljon. Bodypumpin olkapäätreeni on aina hyvä muutenkin ja oikeastaan kerta kerralta vaan mennyt parempaan suuntaan.

9) Vatsat / Only You - Ellie Goulding


Onneksi pumpissa ollaan palattu vatsoissa perusasioihin. Mielestäni edellisillä kerroilla homma on mennyt leikkimiseksi painojen kanssa. Nyt tehdään vartalon omalla painolla rauhalliseen tahtiin ja ajatuksen kanssa. Itse saan ihan hyvän tuntuman, tosin kappale saisi olla pidempi.

10) Venyttely / Give Me Love ft. Seal - LL Cool J


Venyttely tuntuu myös aina samalta, ei kummempaa sanottavaa. Plussaa siitä, ettei ole ainaista Nickelbackia tai Pinkiä, aargh.

Nyt toivotan hyvää joulua teille lukijoille! Palaan asiaan joulunpyhien jälkeen ja kirjoitan mitä luultavimmin siitä, millainen kaveri on vaaka. :)

4 kommenttia:

 1. Mä luin jo innoissani sun arvion, mutta tajusin, että Elixiassa taitaa olla eri ohjelmat...

  Elixiassakin nimittäin vaihtui juuri ohjelma, ja se oli ihan hirveän rankka. Mulla on vieläkin rintalihakset kipeät, vaikka kävin siis jo perjantaina. Latasin samat painot kuin yleensä, mutta en jaksanut tehdä läheskään kaikkia toistoja.

  Meillä on aina askelkyykyt heti alkulämmittelyn jälkeen ja tavalliset kyykyt vasta ihan ohjelman lopussa. Kyykyt ei mullakaan tahdo tuntua, ellei painoa lataa niin että niskaan tulee ruhjeita, mutta tässä Elixian uudessa ohjelmassa oli sellaisia hirveitä joustoja puoliväliin, niin johan alkoi polttelee. :-)

  Hyvää joulua!
  t.Mippe

  VastaaPoista
 2. Höh. Mitähän mun vastaukselle tapahtui. Mutta yritin siis sanoa, että uskoisin, että ohjelma on sama, koska sehän vaihtuu aina about samaan aikaan maailmanlaajuisesti. Ellei se sitten ole joku miksaus.

  Anyway, minustakin tämä ohjelma on edellisiä rankempi. Kyykyissä on esim. silleen, että kaks ykköstä ja pito alhaalla. Askelkyykyissä taas pitkät sarjat molemmille jaloille. Ykkösiä, joustoja ja hitaita.

  Hyvää joulua sullekin!

  VastaaPoista
 3. Kiva, kun teit tällasen yhteenvedon pumpista :) Aikasemmin kävin pumpissa tosi paljon, mutta nyt ei oo enää oikein tullut käytyä. Joskus harvoin kun enää käyn, ni aina on mulle uus ohjelma ja usein se eka kerta uutta ohjelmaa menee vähän reisille :) Nyt vois tämän perusteella käydä taas koklaamassa.

  Mä olin kanssa huomaavinani, kun vaihdoin SATS:ilta LadyLinelle, että LadyLinellä tultiin monta ohjelmaa perässä, vaikka luulin, että ne just vaihtuis samassa tahdissa maailmanlaajuisesti.

  Terkuin,
  Anne-Mari
  http://pretty-fit.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en kyllä usko, että niissä ohjelmissa mentäisiin eri tahtiin - onhan ohjaajilla koulutuksetkin uuteen ohjelmaan samaan aikaan. Loppuvaiheessahan ennen uuden ohjelman vaihtumista ohjaajat toki usein tekevät miksauksen vanhoista ohjelmista vaihtelun vuoksi. Oikein katsoin LesMillsin sivuilta, että kyllä tuo bodypump 88 on uusin maailmanlaajuisesti. Oman kokemukseni mukaan LL:lla on aina olleet tuorein ohjelma käytössä.

   Bodypumpeista tosiaan saa paremmin aina irti, jos käy säännöllisesti. Tosin myös jossain vaiheessa alkaa puuduttaa. :) Onneksi ohjaajat tosiaan miksailee. Suosittelen lämpimästi tuota uusinta.

   Poista