sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Lempiliike: Lantionnosto

Tervehdys!

Liikejutut näyttävät olevan suosituimpia tekstejä, joten tehdäänpäs sitten niitä! Ja aiaiai, Lempiliike-sarjassa nyt vuorossa oleva lantionnosto onkin yksi nykyisistä supersuosikeistani. Sormet ihan syyhyää, kun tätä naputtelen. Tämä liikehän on myös nykyisessä bodypump-ohjelmassa, mikäs sen parempaa.

Kyseessä on aivan perusliike, joka tuntuu pakaroissa ja takareisissä. Kuten jo aiemmin olen maininnut, etureiteni dominoivat kaikessa, joten takareisiin ja pakaroihin on vaikea saada tuntumaa. Jalkani ovat suorastaan kuin banaanit sivulta katsottuna, kun ajattelee, miten lihasmassa on jakautunut etu- ja takareisien välillä, vaikka treenaan huomattavasti enemmän takareisiä. Lantionnostot painojen avulla kuitenkin toimivat omalla kohdallani.

Tarvitset alustan ja painot (itse käytän lisäksi jalkojen alla steppilautaa alimmalla tasolla, koska se auttaa itseäni saamaan tuntumaa ja on mielestäni hieman rankempi). Voit käyttää millaista painoa ikinä haluatkaan, esimerkiksi levypainoja ilman tankoa tai tangon kanssa - itse suosin jälkimmäistä.

Idea on vallan yksinkertainen. Mene selinmakuulle, laita valitsemasi paino välineestä riippuen joko reisille tai lantiolle. Aseta jalkapohjat maahan lantionlevyiseen asentoon kantapäät lähelle pakaroita. Ala nostaa takapuolta niin, että lantio suoristuu, ja purista pakaroita ylhäällä tiukasti yhteen. Laske takapuoli rauhallisesti alas. Jos haluat saada kunnolla poltetta, älä laske ala-asennossa takapuoltasi aivan maahan asti.

Arkistojen kätköistä löytyi vain lantionnosto steppilaudan kanssa tehtynä.

Itselläni on pienoinen ongelma tässä liikkeessä. Voisin laittaa reippaastikin lisää painoa - mutta siinä tapauksessa tanko painaisi kivuliaasti lantioon ja sehän ei ole tarkoitus. Niinpä olen ratkaissut ongelman tekemällä yhden lisäsarjan ja olemalla laskematta takapuolta aivan maahan saakka. Niinkin saa hyvän tuntuman.

2 kommenttia:

 1. Eikö lantionnostot kuulu tehdä yleensä juuri päinvastoin, eli jalat maassa ja ylävartalo nojaa johonkin tukeen?

  ks. http://www.youtube.com/watch?v=hCm-70-9_XE

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sori, että vastaus kesti. Yleensä varmaan joo, mutta itse suosin tätä versiota. Tosin tällä hetkellä en käytä koroketta ollenkaan.

   Poista