perjantai 23. elokuuta 2013

Ups and downs

Tervehdys arvon lukijat, jos teitä vielä on. :) Kirjoitustauko venyi yli kuukauden mittaiseksi. On ollut niin paljon stressiä, hankaluuksia ja kiirettä, että niin nyt vain kävi. Mutta nyt alkaa näyttää aavistuksen paremmalta, joten blogikin varmasti aktivoituu.

Kuten edellisessä kirjoituksessa mainitsin, tarkoitukseni oli testata kesälomalla nelijakoista saliohjelmaa. No, toisin kävi. Sairastin kaksi viikkoa kolmen viikon lomastani ja kävin vain kerran salilla. Pääsin kuitenkin käymään muutaman otteeseen juoksemassa ja kertaalleen suunnistamassa sekä pelaamassa tennistä. Ne kerrat kyllä osoittivat, että vaihtelu tekee hyvää!Äijäsalilla.
Jee, viimein juoksemaan.

Suunnistuksessa on se hyvä puoli, että se on mielestäni normaaliin hölkkään verrattuna moninkertaisesti rankempaa ja jalat saavat vähän erilaista tuntumaa, kun juoksee keskellä metsää monenlaisessa maastossa - hyppelee ojien yli, liukastelee ja kompuroi mättäissä. Tennistäkin oli aivan mahtavaa pelata pitkästä aikaa. Mukavaa jotain sosiaalistakin välillä harrastaa ja hieman kilpaillakin (vaikkakin siskoni oli aivan omaa luokkaansa). Molemmissa on myös aivoilla tekemistä.


Kartan ihmettelyä suunnistuksissa, kylläkin tässä vasta maaliintulon jälkeen.


Kesäloman jälkeen sairastelin vielä pariin otteeseen ja oikeastaan olen nyt voinut treenata normaalisti vain viikon. Tuntuu, että vedin roimasti takapakkia. On suorastaan pitänyt hakea fiiliskin uudelleen - aluksi salilla käyminenkin oli yhtä sekavaa hortoilua eikä oikein saanut puristettua täysillä.  Ekan bodypumpin jälkeen kuukauteen kävely oli monta päivää lähestulkoon mahdotonta, jalat meni niin jumiin. Ruokailutottumuksetkin ovat olleet vähän niin ja näin ja pari kiloakin tuli tässä kuukauden aikana hankittua, mutta pikkuhiljaa ne on tarkoitus karistaa.

Toisaalta tämä on ollut hyvä opetus siitä, että treenin ja terveellisen syömisen pitää olla elämäntapa - ainakin itselläni, koska muu ei vain toimi. Sairastumisille ei tietenkään voi mitään, mutta jos lähden niiden masentamana löysäilemään ja syömään miten sattuu päivästä toiseen, en voi hyvin ja palaaminen takaisin ruotuun voi olla tosi vaikeaa. Ehdin koukuttaa itseni jopa sokeriin - kun nappasin keksin tai jäätelön tms. lähes joka päivä, niin tämän tavan lopettamisen jälkeen kroppa suorastaan huusi sokeria. Olin kuin vieroituksessa oleva narkkari. :)

No, tämä oli tällainen i'm back -teksti. Seuraavaksi yritän kirjoittaa jotain ihan asiaa - suosituimmat tekstit vaikuttavat liittyvän nimittäin esimerkiksi lihasten hankkimiseen ja tekniikkaan eikä näihin omiin jorinoihini.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti