perjantai 31. toukokuuta 2013

Lempiliike: Maastaveto suorin jaloin

Heippa!

Tänään luvassa tiukkaa asiaa ahterista. Paljastettakoon tässä nyt, että pakarat on mun ehdottomat suosikkilihakset. Yksi tärkeimmistä tavoitteistani on pyöreä peba ja takapuolitreeni on mun lemppari.

Takapuoleni on luonnostaan täysin lättänä, joten jokainen vähäinen milli muodokkaampaan suuntaan on hankittu salilta. Saan kuitenkin todella ladata painoja, jos haluan takapuoleen jotain tuntumaa - ilmeisesti on niin, että ahterini on kuitenkin suuri ja voimakas, valitettavasti vain väärässä suunnassa, hehe. Olen kuullut sanottavan, että peba on kehon laiskin osa eikä tee mitään, ellei ole aivan pakko. Omalla kohdallani pitää paikkansa: työtä tekevät etureidet ja takareidet ja kaikki muut mahdolliset, mutta jotta saisin tuntumaa takapuoleen, pitää todella keskittyä ja laittaa rautaa tankoon.

No niin, nyt itse asiaan eli lempiliikkeeseen. Kyseessä on tällä kertaa maastoveto suorin jaloin (huom. ei siis tavallinen maastaveto). Tämä tuntuu etenkin takareisissä, mutta myös pakaroissa ja alaselässä. Mulla se toimii hyvin pakaratreeninä - tiedän kuitenkin, että kaikilla ei ole näin. Nykyohjelmassani teen maastavedon vain jonkinlaisena tuntuman hakemisena, joten painot ei ole maksimit. Olen kyllä kuullut, ettei ko. liikettä edes pitäisi tehdä kovin isoilla painoilla, jos haluaaa tuntuman nimenomaan takareisiin ja pakaraan, sillä isoilla painoilla selkä ryhtyy tekemään työn.
Lyhyesti tekniikasta. Otetaan normaali lantionlevyinen haara-asento ja hartioidenlevyinen myötäote tangosta (voi tehdä leveälläkin otteella, mutta itse teen nyt tällä). Kumarrutaan eteenpäin selkä täysin suorassa ja työnnetään lantiota ja takapuolta taaksepäin. Jalat ei ole täysin suorina, vaan polvet ovat pienessä koukussa. Liikkeen aikana on tarkoitus tuntea venytystä etenkin takareisissä. Lapaluista tiukka tuki ja rinta mahdollisimman auki, jotta asento pysyy kasassa. Tankoa lasketaan polvien alapuolelle.

Pitäisi muuten ehkä kysyä pikaluistelijoilta treenivinkkejä takapuolelle - pikajuoksijoiden vinkkejä olenkin opiskellut. No niin, nyt tuli mieleen Kummelin sketsi "purista perseellä!" :) En edes välitä Kummelista, mistä tuo nyt tuli.

Myös kaksi muuta lempiliikettäni liittyy takapuoleen, mutta niistä myöhemmin.  Kivaa ja liikunnallista viikonloppua kaikille!

PS. Edellinen lempiliike-kirjoitus täällä: Lempiliike: Kulmasoutu leveällä otteella

1 kommentti:

  1. Se on muuten purista perseeLLÄ. Pebaa puristeltiin jossain ihan eri ohjelmissa, jota olet katsonut.

    Mutta samaisesta lempiohjelmastasi löytyy myös melko varoittava esimerkki, joho voit päätyä, jos liikaa otat mallia pikaluistelijoilta... Tietyt ruoat menee reisiin melko jämptisti: http://youtu.be/zBDfvGShjQo

    VastaaPoista