sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Takaisin ruotuun Japanin jälkeen

Heippa!

Pahoittelut, että kirjoitustauko venähti hieman odotettua pidemmäksi. En ole ennättänyt kirjoittaa, koska Japanista paluun jälkeen on ollut kaikenlaista järjesteltävää ja olen ollut joka päivä töissä.

Tärkein järjesteltävä on ollut tietysti se, että saa itsensä jälleen ruotuun. Se ei ole ollut kovin vaikeaa, koska olin todella odottanut etenkin salitreeniä. Säntäsin heti paluuta seuraavana päivänä tekemään alavartalotreeenin. Aivan parasta! Jotenkin kirkastui entisestään, että tämä on niin mun juttu. Mikä parasta, treeni tuntui ihan uudella tavalla. Olin ihan poikki ja jalat vetelinä. Sellainen treenin pitäisi juuri olla. Lihakset olivat siis unohtaneet tutun ohjelman ja hämmentyivät kivasti.

Osasin odottaa, että olen ihan jumissa treenin jälkeen pitkän tauon takia venyttelyistä huolimatta. Mutta että kuinka jumissa, sitä en osannut ennakoida. Seuraavana päivänä lähdin lenkille ja olin jo vähän kipeä sieltä täältä. Mutta entäpä sitten taas seuraavan päivän lenkki: juoksin kuin puupökkelö jalat suorina, ihan hirveää. :D Jengi painoi ohi, ja omat jalkani eivät nousseet mihinkään. Tänään lihakset olivat enää pikkaisen kipeät ja kävin tekemässä ylävartalotreenin ennen töitä. Huomenna siis habat ja vatsalihakset on kipeänä, mutta parin päivän päästä tilanne lienee tasoittunut.


Tässä aamulla tekemässä vipunostoja. Moikka olkapäät!

Sain uutta pontta siitä, että treeni on nyt tuntunut tauon jälkeen ihan eri tavalla, ja ajattelin piakkoin muuttaa saliohjelmaani tavallista enemmän. Yleensä muutan kaksijakoista ohjelmaani kyllä suhteellisen usein, mutta melko vähän. Nyt voisin tehdä vähän isomman muutoksen. En ole vielä päättänyt, muutanko eritoten liikkeitä vai toistomääriä. Oli miten oli, aion kyllä pitää mukana yksinkertaiset perusliikkeet, jotka on aina parhaita. Teen nykyistä ohjelmaa kuitenkin vielä pari viikkoa, koska nyt se taas tuntuu aivan uudella tavalla. Lihakset tottuu tosi nopeasti liikkeisiin ja toistomääriin, joten ohjelmaa kannattaa päivittää tarpeeksi usein ja antaa lihaksille vähän uutta mietittävää, jos haluaa kehittyä. Itselläni on tässä suhteessa kylllä parannettavaa.

Lyhyesti vielä Japanista. Reissu meni tosi hyvin, palattiin takaisin paljon nähneenä ja rentoutuneena. Olin tietysti kiinnostunut myös siitä, miten paikalliset hoitavat kuntoaan. Pelkästään kaduilla haahuilun perusteella on vaikea vetää johtopäätöksiä, mutta en usko, että ainakaan fitness ja lihakset naisilla on siellä kovassa suosiossa, vaikka toki paikalliset ovat hoikkia ja fressin näköisiä. Kävimme paikallisessa kylpylässä, eikä siellä näkyneet naiset hoikkuudesta huolimatta olleet kovin timmejä tai lihaksikkaita. Kuntosaleja näkyi kuitenkin toisinaan ja juoksijoita oli myös jonkin verran. Jos jollakulla on parempaa tietoa, saa sivistää.


Tunnelmapala Japanista. Tuossa päiväretkellä 30 asteen lämmössä, kyllä sekin kaloreita polttaa!

Keisarinpalatsin puiston edessä olevalla kanavalla Tokiossa näki paljon lenkkeilijöitä.


Tuossa vielä lenkkiohjeita japanilaisittain. :)

2 kommenttia:

  1. Luin iki-ihansta Wired-lehdestä, että se on nimenomaan kylmyys, joka polttaa kaloriinoksia. Viitaten tuohon kuvatekstisi vitsiin, ei toki juttusi pääpointteihin :)

    Lehdessä oli juttua siitä, miten viisaat ovat kehitelleet ja tutkineet laihduttamista siten, että lillitään yyberkylmässä vedessä. Ruumiin on pidettävä höökiä päällä, jotta se pysyy lämpimänä ja energiaa kuluu ja yllättävän paljonkin.

    Tietysti vähän extremeä tuollainen, mutta ehkä kotikonstein samaa voi harjoittaa niin, että avaa yöksi makkarin ikkunan ja nukkuu ilman peittoa pelkällä lakanalla :)

    VastaaPoista
  2. Kiinnostavaa! En ole perehtynyt aiheeseen, koska en laskeskele kaloreita liikunnassa, mutta kyllähän tuo järkeen käy.

    VastaaPoista