keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

Kesälomatreenejä odotellessa

Moikka pitkästä aikaa!

Pari viikkoa mennyt edellisestä kirjoituksesta, ou nou. Viime viikot on ollu tosi kiireisiä - olen järkännyt synttäreitäni ja ollut todella kipeä, siinä päällimmäiset syyt blogin hiljaiselolle. Nyt olen kesälomalla, tosin yhä yskässä ja flunssassa. Edellisestä treenistä on aikaa viikko ja seuraavaan menee vielä useita päiviä. Tympii aivan suunnattomasti, mutta en voi tilanteelle mitään, joten turha surkutella tämän enempää.

Mulla oli paljon virityksiä treenimielessä kesälomalleni, mutta niitä on nyt siis pitänyt siirtää. Ensinnäkin olen ihan intoa paukkuen suunnitellut viimeinkin tekeväni salilla nelijakoista ohjelmaa, koska lomalla on aikaa treenata vaikka kuinka ja bodypumppia täällä kesälomapaikassani ei ole.


Treeni reilun viikon takaa - parit lankut pumpin jälkeen.

Olen ajatellut jotakuinkin tällaista jakoa: 1) jalat 2) kädet, olkapäät, rinta 3) pakarat 4) vatsa ja selkä. Tekisin siis napakat treenit kerrallaan vain yhdelle tai parille lihasryhmälle ja kävisin salilla vähintään neljä kertaa viikossa. Yhteen salikertaan menisi aikaa huomattavasti vähemmän kuin normaalisti, puolisen tuntia. Tämä ohjelma myös mahdollistaisi sen, että voisin tehdä lyhyen ja kevyen aerobisen treenin samana päivänä, jee! Eli toisin sanoen voisin hölkkäillä salipäivinä aamulla reipas puoli tuntia ja illalla tehdä lyhytkestoisen lihaskunnon - tai toisinpäin. Ainakin aineenvaihdunta pysyisi aktiivisena koko päivän.

Olen aina haaveillut nelijakoisesta ohjelmasta, mutta käytännössä se ei ole ole normielämässäni järkevää, koska aika ei yleensä riitä neljään salitreeniin viikossa. Normaalistihan teen kaksijakoista ohjelmaa (jalat, pakarat, selkä + kädet, olkapäät, rinta, vatsa), jotta ehdin bodypumpin ja juoksemisen ohella treenata kaikki lihasryhmät salin puolella vähintään kerran viikossa.

Reilut pari viikkoa on kokeilulle naurettavan lyhyt aika, mutta ainakin lihakset saa vähän vaihtelua. Tuloksia syntyisi tuolla ohjelmalla (ts. väsyttämällä tosissaan tietty lihasryhmä ja keskittymällä heikkoihin kohtiin) luultavasti enemmän kuin nykyisellä, mutta en yksinkertaisesti halua luopua pumpista ja lenkkeilystä.


Ja parit ojentajat...

Olen myös ajatellut, että olis kiva laajentaa lajikirjoa nyt kesälomalla, kun on siskokin treeniseurana. Vaikkapa suunnistus, tennis ja sulkapallo vois olla hauskaa vaihtelun vuoksi. Ja saisi olla ulkona.

Ainoastaan yhdestä suunnitelmasta joudun luopumaan - tarkoituksena oli juosta elämäni ensimmäinen puolimaraton Jaakon päivillä Pietarsaaressa reilun viikon kuluttua, mutta sille pitää heittää hyvästit. Okei, olisin varmaan silloin jo periaatteessa normaalissa juoksukunnossa, mutta koska on tällainen sitkeä flunssa ja huono harjoittelu taustalla, niin mieluummin juoksen puolikkaan reippaammilla fiiliksillä syksyllä, jos ajatus silloin vielä houkuttelee.

Toivottavasti huomenna heräisin hiukan terveempänä ja voisin palata mieluusti jo tällä viikolla treeneihin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti