sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Vatsalihakset esiin

Moikka!

Nyt tartun kesäkeleillä ajankohtaiseen aiheeseen eli vatsalihaksiin. Itselleni on nyt tullut jokin outo kiinnostus vatsalihaksia kohtaan. Ne ei ole ollu mulle mitenkään supertärkeät tähän saakka, vaikka tykkään kyllä vatsatreenistä. Ehkä kesä on tehnyt sen, että nyt kun vatsallakin on mahdollisuus nähdä auringonvaloa, niin olisi kiva, että paketti olisi kasassa.

En ole todellakaan paras puhuja tästä aiheesta, koska en meinaa saada vatsalihaksia millään näkyviin ja pitäisi saada rasvaprosenttia reippaasti alaspäin. Haluaisin hieman erottuvat vatsalihakset. Se vaatii tajuttoman tiukkaa treeniä ja supertarkkaa ruokavaliota - mutta ei se toki mahdotonta ole, vaikka siltä välillä tuntuukin. :) Kaikilla on tietysti omat tavoitteensa, eikä sen todellakaan tarvitse olla pyykkilauta. Ilman sitäkin hyvät vatsalihakset on tärkeät paitsi treenaamisessa myös ihan vaikkapa ryhdin ja erilaisten vaivojen välttämisen takia. Tsemppiä kaikille erilaisissa vatsalihasprojekteissa oleville - lopussa kiitos seisoo! Vaikka eihän treenaamisessa koskaan mitään varsinaista loppua ole, vaan jatkuvaa ylläpitämistä ja kehittymistä, pitkä ja hikinen tie. :)

Tässä kuvien avulla kerrottuna lyhyesti vatsalihasten saamisen tärkeimmät pointit - lähinnä siis siitä näkökulmasta, miten ne saisi piirtymään esiin. Itsestäänselvyyksiä, mutta kertaus ei ole pahasta.

1) Rasvan vähentäminen kehosta ruokavaliolla
Tämän tärkeyttä ei voi liikaa korostaa, tämä on oikeastaan se kaikkein tärkein juttu. Mikään reuhkiminen kuntosalilla ei auta, ellei ruokapuoli ole kunnossa: erittäin terveellinen ravinto, jotta rasva vähentyy kehosta eli rasvaprosentti alenee ja lihakset piirtyvät näkyviin rasvakerroksen alta. Kannattaa pitää säännölliset ateriavälit, niin ei sorru iltaisin ahmimiseen ja herkutteluun, sillä sellaisella touhulla on turha edes uneksia pyykkilaudasta.

2) Rasvanpoltto aerobisella liikunnalla


Toisin sanoen juoksua tai muuta aerobista treeniä, jolla rasva palaa ja rasvaprosentti hilautuu alaspäin. Rasva palaa tietysti koko kropasta, eikä ole mahdollista kohdentaa rasvanpolttoa vatsaan. Rasvaprosentin pitää olla todella alhainen, jos mielii saada aikaan vatsalihasten erottautumista.

3) Vatsatreeni
Toisin sanoen voimaharjoittelu lihasmassan kasvattamiseksi unohtamatta syviä vatsalihaksia. Kannattaa tehdä ylipitkien sarjojen sijaan todella tehokkaita liikkeitä, jotka oikeasti tuntuu polttona. Esimerkiksi rutistus jumppapallon avulla siirtämällä sitä jaloista käsiin on oiva liike (kirjoitan joskus toiste mielestäni hyvistä vatsaliikkeistä). Kannattaa muistaa, että vatsalihastenkin pitää saada lepoa kehittyäkseen. Itse teen varsinaisen tiukan vatsalihastreenin 2-3 kertaa viikossa.

Pitäisi itsekin vaan tiukentaa selvästi vatsatreeniä ja kiinnittää todella huomiota ruokavalion pieniinkiin yksityiskohtiin. Olen hieman jämähtänyt tässä suhteessa omalle mukavuusalueelle ja yritän tällä kirjoituksella tsempata itseänikin. Ensin ajattelin, että postaan oman vatsakuvani ja julkinen nöyryytys saisi minutkin tarttumaan toimeen, mutta onneksi tulin järkiini enkä tehnyt niin. :)

Mietin muuten, että kävisin testaamassa keskivartalon vahvistamiseen tarkoitetun Les Millsin CXWorxin. En vain tiedä, miten saisin sen mahdutettua aikatauluihin, koska en olisi valmis luopumaan yhdestäkään viikon pumpista, lenkistä tai kuntosalitreenistä. Anyway, jos käyn, niin kerron sitten, millaista oli.

Ehdin varmaan kirjoittaa seuraavan kerran vasta reilun viikon päästä, koska olen suurimman osan ensi viikosta reissussa. No, tämä teksti on erityisen ajankohtainen juhannuksena, kun grilliherkut ja löhöily vaanivat itse kutakin, myös allekirjoittanutta.

PS. Siitä rasvaprosentista, nythän on ollut julkisuudessa tämä laulaja Graig Davidin treeni-into, näkyy kuvassa Instagramissa. Onko tuolla miehellä lainkaan rasvaa kehossaan?!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti