lauantai 6. kesäkuuta 2015

Ensikertalaisen kokemuksia melonnasta

Heips!

Kannettavani sanoi sopimuksen irti eikä enää suostu aukeamaan, joten käytänpä nyt tilaisuuden hyväksi ja kirjoitan taannoisesta melontareissusta jokusen rivin täällä vanhempien luona.
En kuitenkaan halua hirveästi käyttää aikaa tähän koneen ääressä istumiseen, koska kävin viimeksi täällä jouluna, joten mennäänpä suoraan asiaan.

Etukäteen en jännittänyt melomista, mutta yllättäen kun kajakit oli tuotu laiturille, niin jostain syystä alkoi hirvittää! Aika kummallista. Ajattelin, että miten ihmeessä niin kiikkerältä vaikuttava vempain voi pysyä pystyssä ja mitä jos kajakki lähteekin vain itsestään kulkemaan kohti ulappaa enkä saa sitä pysäytettyä ja jään risteilijän alle tms. :D Joo tiedän, ei kuulosta järkevältä, mutta minulla on aika vilkas mielikuvitus... Opettajana toiminut ystäväni kuitenkin istutti minua kajakissa laiturin vieressä pitkän aikaa, joten ehdin saada tuntumaa ja tottua siihen. Sitten kun lähdimme liikkeelle, niin kaikki pelkotilat olivat jo kaikonneet ja oli tosi mukavaa ja miellyttävää. Eikä kajakki ollut lainkaan kiikkerä.

Tekniikkaan sain erinomaisen opastuksen, mutta en kyennyt riittävästi keskittymään siihen. Melontahan lähtee jaloista asti. Myös kiertoliikettä olisi pitänyt olla, mutta meloin kaikkien oppien vastaisesti pelkästään käsivarsilla. Ymmärsin sen itsekin, mutta ajattelin, että sallittakoon ensikertalaiselle nyt huono tekniikka ja pääsin niinkin luontevasti eteenpäin. Halusin myös lähinnä nauttia melomisesta miettimättä liikaa yhtään mitään.
Takaisin palatessa oli jonkin verran vastatuulta, ja sai jo vähän tehdä töitäkin eteenpäin pääsemiseksi. Muuten oli tietysti varsin keveää, koska haimme vasta tuntumaa. Voin kyllä hyvin kuvitella, että melonta on hyvää kuntoilua ja varmasti tekniikan osaavilla kokonaisvaltaista.

Oli aika miellyttävää kyllä meloa lauantai-iltana. Ehti nauttia auringonpaisteesta ja nähdä myös auringonlaskun. Meloimme siis Soutustadionin ja Seurasaaren maisemissa.Voisin hyvin myös kuvitella harrastavani melontaa, mutta mistä hemmetistä siihen enää repisi aikaa? Kuntosali ja juoksu on mulle niin tärkeitä harrastuksia, että en haluaisi luopua niistä vähääkään enkä luovukaan. Nytkin jo tuntuu, ettei ole riittävästi aikaa harrastuksille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti