tiistai 24. kesäkuuta 2014

Tappotahtista lomatreeniä

Kuten viimeksi mainitsin, olen nyt kesälomalla noin viikon ajan tehnyt kaksi treeniä päivässä (aerobinen ja lihaskunto). Ajatus tähän lähti puhtaasta mielenkiinnosta ja kokeilunhalusta, koska normaalisti työviikkoina sellaiseen ei oikein ole aikaa. Kokeilu on vienyt noin 3 tuntia päivästä, jos otetaan mukaan kaikki valmistautumiset ja matkat.

Ideana on ollut tehdä treenit suhteellisen lyhyinä, 30-45 minuuttia treeniä kohden. Ei siis tietenkään lähtökohtaisesti täysimittaisia juoksulenkkejä tai tuntia salilla.

Juhannuksena sai treenata yksin.Tässä viime viikon saldoa:

MA: Salitreeni 45 min (rinta, hauis, ojentaja, olkapäät) + suunnistus 1 h

TI: Salitreeni 45 min (jalat ja pakarat) + juoksu 5 km

KE: Salitreeni 40 min (vatsa ja selkä ) + juoksu 7 km

TO: Suunnistus 45 min

PE: Salitreeni 45 min (rinta, hauis, ojentaja, olkapäät) + juoksu 6 km

LA: Juoksu 9 km + salitreeni 40 min (selkä ja vatsa)

SU: Salitreeni 45 min (jalat ja pakarat) + tennis 1 h

Yleensä olen tehnyt ensin salitreenin, koska voimatasoni ovat parhaimmillaan aamupäivällä. Sen jälkeen olen syönyt ja pitänyt vähintään muutaman tunnin tauon ja mennyt iltapäivällä tai illalla tekemään aerobisen treenin, koska kestävyystyyppistä treeniä jaksan tehdä paremmin illalla. Torstaina pidin rennomman päivän ja kävin vain suunnistamassa.

Suunnistuksissa Vattajalla.

Kokeilu loppuu aika lyhyeen eli kahteen viikkoon, koska ensi viikolla lähden Alpeille eikä tällaista tappotahtia nyt ole mitään mieltäkään koko kesää vetää - muullekin pitää jäädä aikaa ja voimia. Ja kroppa tarvii myös lepoa, mutta sitä se saa sitten matkalla.

Miltä kokeilu on sitten tähän asti tuntunut? Oikein hyvältä. Salitreeni on mennyt paljon paremmin perille kolmijakoisella ohjelmalla, kun voi kunnolla väsyttää tietyt lihasryhmät eikä tarvitse kiirehtiä seuraavaan. Salille tulee lähdettyä uudella innolla ja jaksaa puristaa loppuun asti, koska tietää treenin kestävän maksimissaan 45 minuuttia.

Juoksemisen kannalta puolen tunnin tai 45 minuutin lenkit ovat kyllä turhan lyhyitä mielen tyhjentymisen ja endorfiinien saamisen kannalta, koska yleensä kestää ennen kuin askel alkaa rullata ja ajatus kirkastua. Aika hyvin saa kuitenkin lyhyelläkin lenkillä itsensä väsytettyä, kun alla on salitreeni.

Mutta on tällä varjopuolensakin. Helvetillinen nälkä! Syön muutenkin kuin hevonen, mutta kahden treenin päivänä voisin syödä koko ajan. Joten ehkä ihan hyvä, että kokeilu päättyy pian. :) 

Loman alussa olin muuten Tampereella. Siellä kävin lähinnä bodypumpeissa, mutta tietysti piti käydä myös juoksemassa opiskeluaikojen lenkkimaastoissa Pyynikillä.

Pyynikin juoksumaisemat on upeat.


Seuraavaksi kirjoittelen varmaan Alppien matkan jälkeen. Siellä ei ole tarkoitus huhkia vaan lähinnä katsella maisemia, mutta varmaan päivänä tai parina tulee hieman patikoituakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti