tiistai 25. maaliskuuta 2014

Vinkki: Kyykkyhyppyjä tai muuta lihaskuntoa lenkin päälle

Tässäpä tulee yksinkertainen vinkki, jolla voi saada melkein kuin huomaamatta lisäkehitystä aikaan.

Olen muutaman kuukauden ajan tehnyt juoksulenkin päälle kerran tai kahdesti viikossa vatsalihasliikkeitä. Yleensä olen tehnyt neljää erilaista liikettä, yhteensä satakunta toistoa. Toki teen vatsat myös erikseen salilla, mutta tämä on ollut kivaa ekstraa ja luultavasti tuonut jotain tuloksiakin.

Nyt kun kehonkoostumusmittauksen mukaan vatsa on ihan hyvässä kunnossa, niin keskityn sen sijaan alueeseen, johon on itselläni vaikeinta saada lihasta, eli takapuoleen ja takareisiin. Eli lenkin jälkeen teen esimerkiksi kyykkyhyppyjä tai bulgarialaisia kyykkyjä pihalta löytyvillä tasoilla (mitä nyt ikinä löytyykin, yleensä ainakin portaita). Ei tähän toki mitään tasoa välttämättä tarvi.


Lavastettu kuva eiliseltä lenkiltä. :) En oikeasti hypännyt tuohon, etten sotkisi kuraisilla kengillä.Nyt kun aurinko on paistanut ja lenkkeily on muutenkin niin piristävää, niin kyykyt tai muut lihaskuntoliikkeet lenkin päätteeksi vaikkapa juuri raittiissa ulkoilmassa menevät nopeasti ja huomaamatta. Voin luvata, että tällaisesta pienestä lisästä tulee hyvin nopeasti osa lenkkiä eikä se pian tunnu minkäänlaiselta vaivalta. On myös hauska bongailla erilaisia tasoja ja miettiä, miten niitä voisi hyödyntää. Aikaa ei mene kauan, viidestä kymmeneen minuuttia.

Tällainen vinkki täältä sohvalta, kun en orastavan flunssan takia uskaltanut lähteä illan yhteislenkille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti