lauantai 30. marraskuuta 2013

Syksy on paras aika juoksemiselle - ööh?

Tervehdys!

Aloitin tämän postauksen jo pari viikkoa sitten ajatuksella, että syksy on parasta aikaa juoksemiselle. Mutta kun taas kerran olin lenkillä synkässä sadesäässä pipo syvällä päässä, tajusin, että ei tämä loppusyksy kyllä ole. Alkusyksy on kiva, mutta marraskuu...

Marraskuu kaikissa sävyissään.

Siinä mielessä syksy kaikkiaan on kuitenkin erinomainen vuodenaika juoksemiselle, että ilma on raikas, hapekas ja kirpeä. Tänä syksynä on ollut myös jänniä lämpimiä pimeitä iltoja ja ruska näytti aiemmin syksyllä parhaimman puolensa, joten sikäli ei voi valittaa. Olen myös käynyt muutaman kerran viime päivinä ennen töitä aamulenkillä kipakassa syyssäässä kaupungin heräillessä, ja se kyllä piristää kummasti. Suosittelen!

Aamulenkillä.

Näin loppusyksystä pimeys ja sade alkaa kuitenkin jo tökkiä. Parilla kerralla juoksuryhmämme treeneissä on ollut niin hirveä sää, että kaikki ovat olleet kuin uitettuja koiria. Kuten olen sanonut, ei pimeys tai sade estä lenkkeilyä, mutta mieluumminhan sitä juoksee auringonpaisteessa ja kuivissa vaatteissa.

Ihmettelen joka tapauksessa, miksi puolimaratonit / maratonit ainakin pääkaupunkiseudulla loppuvat niin aikaisin. Syyskuussa vielä on, mutta sitten alkaa hiljentyä dramaattisesti. Syksyhän olisi siinä mielessä hyvää aikaa osallistua, että menot ovat monilla vähentyneet ja pohjalla on pitkä harjoittelukausi. Ehkä järjestäjiä hirvittää, että sade ja harmaus syö osallistujamääriä.

Syksyn värejä, punajuuri-spelttirisotto Armas Pikaruokalassa.


No, kohta tulee talvi ja täytyy miettiä uudelleen lenkkipukeutumista. Näköjään olen tullut varovaisemmaksi ja järkevämmäksi ja aion hankkia ensimmäistä kertaa nastalenkkarit talven varalle, jos löydän tarpeeksi pientä kokoa. Olisiko kenelläkään suosituksia?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti